Luffes Gård, Storegade 18H, 4780 Stege  -   Tel: 29800909   -   E-mail: mail@barf-moen.dk   -   Åben: Onsdag - Fredag 11 - 17, Lørdag 10 - 14


Enzo's historie


Siden vi fik Enzo har han altid været lidt tynd. Men det var ikke noget, som vi tænkte videre over, da han jo var i voksealderen, Enzo er lige fyldt 2 år.


For nogle måneder siden, begyndte han, at kaste mere op end normalt og også med blod i opkast og afføring.

Vi kontaktede med det samme dyrlægen som tog forskellige prøver - og han blev samtidig sat på en "hypoallergi" kost og penicillin, men det hjalp ikke - han havde stadig diaré og opkast.


Vi blev så henvist til et dyrehospital, hvor de lavede kikkertundersøgelse i

mave og tarme fra "begge ender" - svaret fik vi nogle uger senere:

Enzo har IBD (Inflammatory Bowel Disease) samt Colitis (Inflammation og

sår i tyktarmen). Det er to kroniske lidelser, så det så jo temmelig sort ud,

da hele hans fordøjelsessystem sådan set vil være sygt resten af livet.

Dyrehospitalet sagde, at vi skulle regne med, at han skulle være på

penicillin og binyrebarkhormoner med jævne mellemrum resten af livet.


Enzo sygnede hen, han blev tyndere og tyndere, mistede sin energi og var

slet ikke sig selv. Vi tænkte, at han til sidst nok ville stille træskoene, hvis

vi ikke selv gjorde noget.

Dyrehospitalet kunne kun foreslå symptombehandling og deres eget

"hypoallergi"-foder og var ikke videre interesseret i, at finde årsagen til

problemet.


Derfor undersøgte vi selv på nettet og læste, at mange havde haft gode oplevelse med BARF mod allergier, maveproblemer m.v. 


Enzo startede på BARF for ca. 3 uger siden - og det har været en total gamechanger.

Enzo er vild med BARF og han spiser (og tåler) alt hvad vi giver ham - og han er begyndt, at tage på.

Han har ingen diaré eller opkast og har fået energien tilbage og er, alt i alt, en friske og sund hund - så vi er jo selvsagt temmelig glade nu. :-)


Med venlig hilsen,

Enzo, Chris og Thomas                 Første billede er taget 4 uger før start på BARF. 

                 Andet billede er taget efter 3 uger på BARF.


Alma's historie


Alma er en sød lille Griffon på 5 år. Hun kom en dag ind i butikken sammen med hendes søde ejere, en familie på Bogø. De var temmelig fortvivlet, for Alma havde lidt af slem allergi, i stort set hele hendes liv. Allergi, som især påvirkede hendes ører, som ved det første besøg hos BARF-MØN var helt røde og hårløse. De havde, efter dyrlægens anbefalinger, prøvet en masse forskellige fodermærker uden held og dyrlægens seneste forslag var at give Alma et binyrebarkprodukt. Dette var ejerene, forståelig nok, ikke særlig glade for.


I stedet fik Alma en helt ny fodertype, nemlig BARF (biologisk appropriate raw food). Familien rejser meget så jeg anbefalede vores EASYBARF produkt, som er lufttørret kød helt uden tilsætningsstoffer. Efter et par uger kom familien igen og kunne berette at Alma ELSKEDE det nye foder og at de helt klart kunne se forbedringer og efter kun 1 ½ mrd. var hun helt rask. Hendes ører er nu flotte med fin ny pels.


Jeg hører faktisk tit sådan succeshistorier, så jeg blev ikke så overrasket som Alma's familie, men hver gang, bliver jeg super glad. Hvorfor skal en hund dog gå rundt og lide, når det er så nemt at gøre noget ved det.


Vær OBS på hvad du køber til din vovse


Gammabestrålet guffer

Supermarkeder og mange BARF leverandører sælger desværre tørret guffer hvor kødet kommer fra bl.a. Kina hvor hygiejnen på slagterierne er under al kritik. Alt kød der kommer til Europa skal gammabestråles for at fjerne bakterier. Madvarer der er gammabestrålet er ikke lovligt til menneskeføde, men, mærkeligt nok, lovligt til dyrefoder. Desværre er gammabestråling lige så kræftfremkaldende som cigaretter og formaldehyd.


Hvide tyggeben

Mange hvide tyggeben fra Østen, er fremstillet af oksehud som er blevet kørt gennem bade med syre og andet giftigt for at blege skindene. Jeg vil stærkt fraråde at fodre din hund med dem.


Pas på med skjult indhold

Har din hund allergi, så læs nøje på pakken når du køber guffer til din hund. Der kan godt stå BARF og kornfrit på produktet men alligevel indeholde d.eks. ris. Ris er også korn og med til at give din hund allergi. Undgå produkter med E-numre. Jo renere produktet er jo bedre for din hund. 


Hos BARF-MØN sælges kun varer uden tilsætning af nogen art. Kødet er fra Danmark eller Europa og nænsomt tørret ved lave temperatur, så vitaminer og mineraler bibeholdes.

Giftfrit flåt middel

 

Et nyt og helt fantastisk flåt- og loppemiddel - 

HELT GIFTFRI - er nu på markedet og kan købes hos BARF-Møn.


En del hunde ikke kan tåle de giftstoffer, der findes i de traditionelle loppe- og flåtmidler, og vi har set skrækkelige eksempler på skader efter påføring af dem. Nu har vi endelig et helt uskadeligt middel faktisk endda med en større effekt, da det virker på flere måder.


Det er også billigere og prisen er kun 65 kr. for en pipette til små hunde og katte og 70 kr. for en pipette til store hunde.Hvordan virker Novermin?

Novermin består af Decan syre (fra kokosolie) 2,5% Margosa ekstrakt (fra Neem) 2,5% Isopropylmyristat = mættet fedtsyre og naturligt biologisk stabiliserende middel fra kokosolie.


Parasitten afskrækkes gennem margosa ekstrakt (fra Neem oliefrø) og isopropylmyristat (mættede fedtsyrer, naturligt forekommende i kokosolie) og dræber den gennem dekan syren ved dehydrering af parasitten, som beskadiger kitin skjoldet og parasitten kvæles.

Altså ingen kemi overhovedet!

Brug en fnugrulle


Når du og din hund har været i skoven eller andre steder hvor der er mange flåter så rul hen over hundens pels med en fnugrulle når i kommer hjem. Jeg lover ikke at alle flåterne bliver fanget men det kan hjælpe med det store pillearbejde.

Hundeklubben Møn


Har du anskaffet dig en ny hvalp, trænger din hunde til lidt træning eller længes den efter at møde andre artsvenner, så mød op hos Hundeklubben Møn.


Se: www.hundeklubmoen.mono.net